Alla med i Dalabiblioteken – ”Det är nu det börjar på riktigt”

Alla med i Dalabiblioteken – ”Det är nu det börjar på riktigt”

Från Falun i januari till Vansbro i maj. Nu har alla folkbibliotek i Dalarna anslutit sig till Dalabiblioteken.

Det känns bra! Jag är så stolt över att få jobba med biblioteksfrågor tillsammans med folkbiblioteken i Dalarna och att få vara en del av denna stora samverkan, säger Ann-Sofie Köpmans, bibliotekskonsulent på Länsbibliotek Dalarna och samordnare för Dalabiblioteken.

Alla bibliotek i Dalarna är nu samlade på den gemensamma webbplatsen dalabiblioteken.se och alla bibliotekens medier är samlade i en och samma katalog.

Det gör att både de som arbetar på och de som använder biblioteken kan få en helt annan överblick över det stora utbudet av medier.

Den som vill låna böcker från något av biblioteken i Dalarna har nu möjlighet att själv göra reservationer i katalogen utan att vända sig till personalen, säger Ann-Sofie Köpmans.

Vad har det kommit för reaktioner från bibliotekets besökare?

Det vet jag faktiskt inte, men jag tror och hoppas på många positiva reaktioner. De som bäst kan svara på den frågan är alla kollegor på folkbiblioteken i Dalarna.

Är allting klart nu?

Ja, men bara med det allra första steget som blir synligt för allmänheten, webbplatsen dalabiblioteken.se med den stora gemensamma katalogen, säger Ann-Sofie Köpmans.

Ur en annan synvinkel är det nu det börjar på riktigt. Allt utbyte mellan biblioteken ökar. När medarbetare lär känna varandra över kommungränserna blir det också lättare att ta kontakt, utbyta erfarenheter, hjälpas åt och utveckla verksamheten på olika sätt.

Språk