Dalabiblioteken

Om Dalabiblioteken

Om Dalabiblioteken

Dalabiblioteken är ett samarbete mellan folkbiblioteken i Dalarnas 15 kommuner: Avesta, Borlänge, Falun, Gagnef, Hedemora, Leksand, Ludvika, Malung-Sälen, Mora, Orsa, Rättvik, Smedjebacken, Säter, Vansbro och Älvdalen.

Syftet med samarbetet är att ge dig som låntagare ännu bättre biblioteksservice. Du kan låna böcker och andra medier från hela Dalarna på ett och samma bibliotekskort. Du kan själv söka och reservera böcker i den gemensamma katalogen och välja på vilket bibliotek du vill låna och lämna tillbaka. 

Här på dalabiblioteken.se får du också tips på läsning och aktuella program på alla biblioteken. Varje bibliotek i samarbetet har sina egna sidor där kan du hitta information om just det bibliotek du vill besöka.

Dalabibliotekens grafiska profil

Samarbetet inom Dalabiblioteken uttrycks genom den grafiska profilen. Den omfattar logotyp, profilfärger, grafiskt mönster och bildspråk som tillsammans berättar vad vi är och vad vi står för. Den grafiska profilen har tagits fram av kommunikationsbyrån Panang i Falun tillsammans med medarbetare på våra bibliotek. Grafisk formgivare är Catarina Malm. 

Dalabibliotekens logotyp är fylld av symbolik. Böcker, hyllor, våningar, människor, en dörr på glänt, en datorskärm eller en tidningssida. Samma bokstav fast med lite olika utseende, men fortfarande med samma betydelse. Precis som vi människor – vi ser lite olika ut men vi har alla samma värde. 

Det grafiska mönstret består av 15 olika bokstäver. Det är första bokstaven i varje kommuns namn.

Språk